donderdag 20 juni 2013

Natuurpark Lelystad

"foto van het natuurpark"

Wanneer je een heerlijk dagje uit wenst met je kinderen. En niet een dierentuin kunt bekostigen. Raad ik je aan om hier eens een kijkje te nemen.

Het natuurpark Lelystad is in de jaren '70 van de vorige eeuw aangelegd als natuurrijk recreatiegebied voor de inwoners van Lelystad. Nog steeds is het gebied erg in trek bij recreanten. Ook speelt het gebied een rol in de fok- en her-introductieprogramma's van bedreigde diersoorten als het Przewalskipaard en het Pater Davidshert.

Verder vind je in dit gebied, talrijke diersoorten als de otters, ooievaars, winsenten, zwijnen, bevers, valken, havikken, en nog veel meer. Kinderen kijken hun ogen uit om op twee meter afstand ze is een natuurrijk habitat te kunnen zien. Ook voor vogel liefhebbers is dit een uitstekende plek. Dus vergeet vooral je verrekijker niet!
Heerlijke wandel routes van kilometers lang, fietsroutes en veel rust.

Het gebied heeft een restaurant, openbare toiletten en een bezoekers centrum. In het centrum kun je o.a. opgezette diersoorten vinden met de benodigde informatie. Verder kun je daar van alles boeken. Een tochtje met een boot, een tour met de boswachter en nog veel meer. Ze organiseren tal rijke evenementen. Voor jong en oud! Het hele gezin kan hier absoluut zijn of haar ei kwijt. In het centrum kun je ook boekjes kopen, krijgen en uiteraard een souvenirtje aanschaffen. Het is ook de startpunt voor vele activiteiten als speurtochten, schoolreisjes, rond ritten, groepsexcursies, fietstochten en je vind er genoeg informatie over het landschap van Flevoland.

Naast het centrum ligt restaurant Willem Barentsz, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Voor de kinderen zijn ook leuke rugzakroutes... Bekijk hun site voor meer informatie :)

Verder word hier goed nagedacht over de indelingen, hebben de dieren heel veel ruimte. En zijn ook de plantensoorten enorm interessant, absoluut een aanrader!

Wat je ook kunt vinden daar is een prehistorische nederzetting .. heel leuk om ook te gaan bekijken. Je kunt de huisjes betreden en vaak zijn er mensen aanwezig die je een kopje kruiden thee aanbieden. Worden er kampvuurtjes gehouden en nog meer.

Bezoekerscentrum Lelystad
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad
Tel: 0320-286130
website: Natuurpark Lelystad

Openingstijden: van maart t/m oktober dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur. Van november t/m februari dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur. gesloten op 25, 26 en 32 december en 1 januari. (dit geld niet voor het park uiteraard die is altijd open)


Neem een kijken in het natuurpark ;)








Mijn punten:

Natuur algemeen: 10
Diersoorten: 10
Ruimte voor de dieren: 10
Fietsroutes: 8
Wandelroutes: 8
Planten soorten: 9
Verzorging van de dieren: 9
Activiteiten: 10
Speel gelegenheid: 1
Kinder acticiteiten: 8




Geen opmerkingen:

Een reactie posten