zaterdag 15 juni 2013

Indoor speeltuin Medemblik: FunFestijn



27 april opende ze haar deuren. En wat een succes. Na geweest te zijn in ballorig Hoorn en Lelystad, is dit toch wel de meest leuke indoor speeltuin die we tot nu toe hebben mee gemaakt.

Veiligheid

Voor mijn 3 jarige is veiligheid toch echt wel de eerste prioriteit. In Ballorig waren in de toestellen veel open gaten waar dus geen netten hingen. Dood eng. Als ouder dien je dan gewoon mee te gaan. Hier is dit anders. De gehele toestellen zijn super veilig! Overal zijn netten gespannen. Een kind  onder de 5 jaar kan makkelijk in de oudere toestellen. Wat vaak een probleem vormt in andere indoor speeltuinen, want zeg nou zelf als klein kind wil je niets liever dan in die grote toestel. Uiteraard word er gebruik gemaakt van zacht materiaal, waardoor vallen niet zo een probleem is. Met gerust hart, na zelf de toestellen in te zijn geweest, kon ik mijn kind los laten en laten spelen.



Overzicht

De pand is zo ingericht dat je absoluut overzicht hebt over het hele pand. De tafels zijn zo opgezet dat je beiden toestellen kunt overzien. Echter is er 1 opzet van tafels die wat minder gelokaliseerd staat. Maar dat vermeld ik wel onder de minpunten van deze indoor. Verder kun je bijna alle toestellen goed inkijken. Als ouder kun je dan ook met een gerust hart, een kopje koffie drinken en een boekje lezen.

Voedsel

Al is net als overal de prijzen te hoog voor de gezinnen die het niet zo breed hebben. Is het voedsel wel goed bereid. Wij kozen voor patat, kipnuggets en een pannenkoek. De pannenkoek was minder, bereid van te voren en vervolgens in de magnatron warm gemaakt. Al is de kok wel super geweldig vriendelijk. Een zeer leuke vrouw die wel van een babbeltje houd ;). De schattige cupcakes die er worden verkocht zijn uiteraard een lust voor de oog. Creativiteit word absoluut getoond! De frietjes waren goed van smaak, niet te zout en als je geen zout wenste was ook dat geen probleem. Er word geluisterd naar de klant.,.. alhoewel.. dat komt later wel. verder hebben ze ook brownies en zijn de prijzen gemiddeld. Kannen met limonade kunnen uiteraard ook worden gehaald. En dat is zeker voor de budget van vele mensen een geweldig iets. Kinderen zijn actief en het is daar warm, en van het rennen krijg je het nog warmer. Drinken is absoluut een must.


Leuke cupcakes!

Personeel

het personeel is absoluut aardig. Al merkte ik ook een personeels lid (denk ik aangezien ze achter de balie dook) die daar in haar vrije tijd was met haar kinderen. De kinderen deden heel gemeen tegen andere kinderen, inclusief mijn dochter. En de vrouw deed alsof ze de koningin zelf was. Dat was even een tegen valler. Verder heb ik een leuke balie medewerkster ontmoet, de kok en een jonge knul die absoluut wel even met de kinderen in de weer ging. De kokkin ook enorm aardig.

Thema

Het thema is daar twee piraatjes en allemaal diertjes. Erg leuk voor jong en oud. heel speels. Ik denk dat de inspiratie bron, de disney animatie van jake en de nooitgedacht piraten is. De karakters zijn een absolute gelijkenis. Des ondanks is het een absoluut leuke thema. Ook bij de peuters hebben ze een krokodil en een haai waarmee gespeeld kan worden. En leuke andere speel dingen. De ballen bak vind ik net iets te klein voor de kleintjes. Twee volwassen en een kind van anderhalf en bak is vol. Verder is het thema overal te zien en ontzetten leuk. het komt terug in de vouwbare dienblad blaadjes, cupcakes, borden, speel toestellen etc. Erg leuk gedaan en absoluut een pret voor de kinderen.


Jake en Lolo de piraten.. hierboven zie je reserveringskaarten, kadobon en de stempelkaart, na 10 keer gratis entree! Foto is van funfestijn




Toilet

Ook de toiletten zagen er goed verzorgd uit. Wat ik absoluut geweldig vind is de kinder toilet. Als bril zit er ook een kinder toilet met oogjes op. De wasbak is ook op de hoogte geplaatst van peuters zodat ze zelf hun handjes kunnen wassen. Maar vervolgens om af te drogen staat de machiene weer te hoog. Evenals dat de prullenbak te hoog is voor de aller kleinste. Er is een verschoon tafel aanwezig met een leuke gestipte kussen. Maar de luier container was overvol. En ook dit dient gewoon in de gaten gehouden te worden. Ook handig zijn de sloten die het gewoon niet doen. Hiermee loop je niet het risico dat je kind zich opsluit in het toilet. Super goed gedaan. Ik mis hier en daar wel een leuke muur schildering in het toilet voor de kinderen. Uiteraard is niets leuker dan jake en lolo ook daar terug te zien. Wat wel verwarrend was voor de meeste kinderen is dat ze niet het verschil zien tussen jongens/meisje en dame/heren toilet. Het staat er in letters, en kinderen leren toch eerst via plaatjes. Een bordje met twee kindjes jongen en meisje is toch zeker een goed idee ;)
De dames en heren toilet liggen in de ruimtes ernaast en zagen er ook goed verzorgd uit.

Lokatie

De lokatie is makkelijk te bereiken, ter voet, auto, bussen of fiets. Niets op aan te merken. Gewoon goed

Buiten speelplaats

Erachter ligt een onbenutte grasveld, waarscheinlijk van een andere eigenaar. Zonde het zou een ruimere opzet kunnen bieden voor de buiten speeltuin. De buiten speeltuin is heel leuk. Alles van bomen gemaakt. Een huisje, piraten mast, glijbaan. Heel erg leuk gedaan.

foto is van funfestijn zelf


Minpunten

Uiteraard zijn er wat minpunten. Tenminste op de dag dat ik er was viel het enorm op. Zo eten de meeste mensen tussen 5 en 6. En de kokkin en baliemedewerkster besloten om juist op dat tijdstip een pauze in te lassen en zelf een maaltijd te benutten. Uit ervaring in de horeca, is etenstijd juist de grootse inkomsten bron van elke restaurant. Klanten moesten wachten tot ze uit gegeten waren. Dat vind ik toch echt een minpunt. Ga of ervoor even wat eten of wacht tegen sluitingstijd van 19.00 uur. Je horeca dient te draaien. En nee zeggen is absoluut een no go! En laten opvallen dat je het niet leuk vind dat mensen  je storen tijdens jouw etenstijd is ook absoluut een no go!

In de toestel van de ouderen, viel me op dat 1 gedeelte geen overzicht bood. Prachtige borden van het thema dat ze daar draaien, Jake en lolo piraat belemmeren het zicht in 1 gedeelte. Dit is wel jammer.

In de toestellen van de kleintjes waren vaak groter. Toen het gemeld werd, kregen ze een waarschuwing dat ze dat niet mochten doen maar de oudere kinderen werden niet weg gestuurd. Terwijl er aardig wat kleintjes aanwezig waren, en dan spreek ik over kinderen van 1,5 jaar bijvoorbeeld.

Bij de entree is langs het raam een opzet aan tafels. Prachtige houten tafels en banken. Wat absoluut mooi is. maar er zitten wat nadelen aan. Zo zijn de randen enorm puntig en scherp waardoor de kinderen zich kunnen bezeren. Verder moet je daar echt geen 5 uur op zitten, krijg je een houten achterwerk. Terwijl er aan de andere kant banken worden geboden die absoluut comfort uitstralen, hebben ze op deze banken niet eens kussen liggen. Voor opa's en oma'absoluut geen plek om te gaan zitten, of voor mensen zoals ik met fybro en atrose. Je krijgt er stijve speren van.  Buiten dat staan ze zo opgesteld dat je tegen de zijkant van de grote toestel aan kijkt. waardoor je totaal geen overzicht hebt op de peuter afdeling en de tot 12 jaar afdeling.

Je mist een fietsenstalling! Voor auto's genoeg parkeerplek, maar voor fietsen denk ik vergeten ;) Geen enkele stalling aanwezig.


Verder hebben we toch een leuke 5 uurtjes gehad daar. En zeker een plek om naar terug te gaan. Mijn dochter heeft zich absoluut uitgeleefd en ik raad het aan om eens een kijkje daar te nemen.

Mijn punten

Elke keer als ik wat bezoek geef ik ze punten.. hier komen mijn punten (0= slecht en 10 = uitstekend)

Lokatie: 8
Creativiteit: 8
Personeel: 7 (gebasseerd op aantal aanwezig etc)
Toestellen: 8
Peuterafdeling: 8
tot 12 jaar: 8
Entree prijs: 7
Horeca prijs: 7
Voedsel kwaliteit: 6
Veiligheid: 9
Overzicht: 7
Website: 5
Facebook: 5
Acties: 8
Kinderfeestjes: Niet te beoordelen.
Speel mogelijkheden: 8
Fietsenstalling: 0
Buitenspeelplaats: 7

Informatie: 



Toegangsprijzen
Kinderen tot 1 jaarGratis
Kinderen van 1 tot en met 12 jaar7 EURO
(Groot)ouders & begeleidersGratis
Vroege vogelsVoor kinderen tot 4 jaar. Op doordeweekse dagen bij binnenkomst voor 12 uur. (Uitgezonderd feestdagen en reguliere schoolvakanties.)5 EURO
BliksembezoekDagelijks, bij binnenkomst na 17.00 uur.4,50 EUR
JaarkaartDe jaarkaart is persoonsgebonden. De staffelkorting is
van toepassing binnen één gezin.
1e kind 78 EURO
2e kind 68 EURO
3e kind 58 EURO
4e kind 48 EURO
5e kind 38 EURO
SpaarkaartBij een volle spaarkaart met 10 stempels.Vrijkaartje voor 1 persoon.

ContactgegevensFunFestijnRandweg 31671 GG  Medemblik0227 547 196
info@funfestijn.nl
http://www.funfestijn.nl/
Facebook



Toevoeging 19 juni 2013

Ik heb een feedback gekregen van de indoor speeltuin. Ze hebben de blog gelezen. Heel mooi want daarom doen we het toch ook. Ze hebben aangegeven op de meeste punten verbetering te brengen. Ik vind dat super geweldig! Het blijft er onwijs leuk en uiteraard ben ik een voorstander voor veiligheid... Dank je wel voor de feedback FunFestijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten